Figa z makiem i inne specjały

Data publikacji: 21 grudnia 2015
Herb Powiatu Tarnogórskiego

Konkurs Potraw Wigilijnych odbył się 18 grudnia w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim. Komisja oceniała walory smakowe, estetykę, świąteczny charakter i stopień trudności wykonania konkursowych dań.
W kategorii „zupy” pierwsze miejsce za barszcz z uszkami zdobyli Tomasz Kraszewski i Paweł Kabus z klasy III Kucharz.
W kategorii „danie zasadnicze” za pierś z kaczki w sosie porzeczkowym na kluskach śląskich pierwsze miejsce zdobyły Dominika Horzela i Paulina Nawrat z klasy II Technik żywienia.

Konkurs Potraw Wigilijnych odbył się 18 grudnia w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim. Komisja oceniała walory smakowe, estetykę, świąteczny charakter i stopień trudności wykonania konkursowych dań.
W kategorii „zupy” pierwsze miejsce za barszcz z uszkami zdobyli Tomasz Kraszewski i Paweł Kabus z klasy III Kucharz.
W kategorii „danie zasadnicze” za pierś z kaczki w sosie porzeczkowym na kluskach śląskich pierwsze miejsce zdobyły Dominika Horzela i Paulina Nawrat z klasy II Technik żywienia.
W kategorii „deser” bezkonkurencyjne okazały się Nikola Jendrosek i Monika Kaczuga z klasy II Technik żywienia, które przygotowały danie o nazwie „figa z makiem i pampuchem”.
W rozdaniu nagród, na zaproszenie organizatorów, uczestniczyli starosta tarnogórski Józef Burdziak i członek Zarządu Powiatu Sławomir Wilk.

Zadzwoń teraz