W piątek 23 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich odbyły się Warsztaty Kulinarne dla Powiatowej Reprezentacji Młodzieży szkół Powiatu Tarnogórskiego. Na warsztatach byli obecni przedstawiciele Starostwa – członek Zarządu Adam Baron i Katarzyna Wilk pracownik Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu, opiekunowie Powiatowej Reprezentacji Młodzieży szkół Powiatu Tarnogórskiego oraz młodzież.
W piątek 23 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich odbyły się Warsztaty Kulinarne dla Powiatowej Reprezentacji Młodzieży szkół Powiatu Tarnogórskiego. Na warsztatach byli obecni przedstawiciele Starostwa – członek Zarządu Adam Baron i Katarzyna Wilk pracownik Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu, opiekunowie Powiatowej Reprezentacji Młodzieży szkół Powiatu Tarnogórskiego oraz młodzież.
Wszyscy zostali przywitani przez dyrektora Tomasza Respondka, Panią Wiesławę Paduch i opiekuna Powiatowej Reprezentacji Młodzieży w Gastronomiku Panią Katarzynę Gąsewicz – Kluba. Od strony gastronomicznej nad całością czuwali profesjonaliści: Pani Bożena Matysek i Pani Jadwiga Janik. A trzeba powiedzieć, że to nie lada wyczyn zaangażować ponad 20 osób w przygotowanie pysznych i pracochłonnych produktów, które wcześniej ze sztuką kulinarną niewiele miały do czynienia.
Młodzież wykazała się wielką inwencją i pomysłowością, była chętna do współpracy i zainteresowana taką formą własnej kreatywności. Można było zauważyć wielkie zaangażowanie młodzieży, chłopcy również byli bardzo twórczy o czym świadczą liczne zdjęcia wykonane podczas warsztatów. Myślę, że dla wielu młodych będzie to inspiracja do przygody w sztuce kulinarnej, a może rozbudzenie swoich ukrytych talentów i pasji.
Opracowała: Katarzyna Gąsewicz – Kluba