Wykonanie najbardziej kreatywnych dekoracji z masy solnej, nawiązujących do tematyki świąt Bożego Narodzenia, było zadaniem uczestników konkursu, który 9 grudnia zorganizowano w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich. Prace zaprezentowało ośmiu uczniów z klas I PC , II PC i III TH. Masa solna zwana jest w piekarstwie martwym ciastem – tradycyjnie wykorzystuje się ją do ozdabiania chlebów weselnych i dożynkowych.
Wykonanie najbardziej kreatywnych dekoracji z masy solnej, nawiązujących do tematyki świąt Bożego Narodzenia, było zadaniem uczestników konkursu, który 9 grudnia zorganizowano w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich. Prace zaprezentowało ośmiu uczniów z klas I PC , II PC i III TH. Masa solna zwana jest w piekarstwie martwym ciastem – tradycyjnie wykorzystuje się ją do ozdabiania chlebów weselnych i dożynkowych.
Pierwsze miejsce w konkursie zajęła Klaudia Miśkiewicz za pracę „Świąteczny anioł”, drugie – Mateusz Pasieka twórca „Bałwana świątecznego”, trzecie – Robert Roskosz autor pracy „Renifery”. Laureaci otrzymali nagrody ufundowane przez Radę Rodziców, które wręczyła Elżbieta Susek – naczelnik Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego. Pamiątkowe upominki otrzymali wszyscy uczestnicy konkursu.
Świąteczne dekoracje z masy solnej
Data publikacji: 11 grudnia 2013