Konkurs Potraw Wielkanocnych w Nakle Śląskim

Data publikacji: 2 kwietnia 2019
Herb Powiatu Tarnogórskiego

29 marca w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim odbyła się kolejna edycja Konkursu Potraw Wielkanocnych. W konkursie udział wzięło 11 dwuosobowych drużyn. Podobnie jak w zeszłym roku uczniowie mogli przygotować potrawy w trzech kategoriach: zupa, danie główne i deser. W kategorii deserów pierwsze miejsce zajęły Agnieszka Adamus i Magdalena Brzezina, najlepszą zupę ugotowały Paulina Boncol i Sabina Berda, a w kategorii danie główne zwyciężyły Sara Wyderka i Weronika Drej. Wśród zaproszonych na konkurs gości byli m.in.

29 marca w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim odbyła się kolejna edycja Konkursu Potraw Wielkanocnych. W konkursie udział wzięło 11 dwuosobowych drużyn. Podobnie jak w zeszłym roku uczniowie mogli przygotować potrawy w trzech kategoriach: zupa, danie główne i deser. W kategorii deserów pierwsze miejsce zajęły Agnieszka Adamus i Magdalena Brzezina, najlepszą zupę ugotowały Paulina Boncol i Sabina Berda, a w kategorii danie główne zwyciężyły Sara Wyderka i Weronika Drej. Wśród zaproszonych na konkurs gości byli m.in. wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Szymon Giżyński i członek Zarządu Powiatu Krzysztof Łoziński.

Zadzwoń teraz